VEEL GESTELDE VRAGEN...

Staat jouw vraag er niet bij? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We beantwoorden jouw vragen graag!

WAT IS (S)PMU OFTEWEL PMU ?

Created with Sketch.

SPMU Staat voor de afkorting Semi Permanente Make-up, oftewel PMU. Onze PMU behandelingen worden tussen de opperhuid en de lederhuid geplaatst. (Deze huidlaag heet de basaalcellenlaag) Een tatoeage op bijvoorbeeld je arm gaat veel dieper in de huid en blijft daarom dus permanent zitten!  Als er goed oppervlakkig wordt gewerkt, vooral met zuivere organische pigmenten en goede kennis van de specialist, vervaagd de PMU na enkele tijd. 


Elke behandeling splitsen we op in 2 keer. Dit omdat we de kleur dan rustig en mooi kunnen opbouwen. Hier zitten minimaal 6 weken tussen. Zoals je misschien al hebt kunnen zien is de PMU erg intens net na de behandeling. Dit wordt ongeveer de helft minder na heling. Na 1 tot 1,5 jaar is het tijd om je PMU bij te werken omdat het vanaf die tijd begint te vervagen. Er is dan een opfris behandeling nodig, dit noemen we een touch-up. De behandelingen die wij uitvoeren zijn wenkbrauwen, eyeliner en lippen. Maar wist je dat er meer behandelingen mogelijk zijn? Micropigmentatie van de hoofdhuid, tepelhofcorrectie en littekencamouflage zijn ook veel uitgeoefende behandelingen binnen de PMU. 

DOET DE BEHANDELING PIJN?

Created with Sketch.

De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Het gevoel is goed te verdragen en wordt vaak vergeleken met epileren. De eyeliner is, in tegenstelling tot wenkbrauwen en lippen, wat gevoeliger. Ik werk met de Skinquip techniek en dat betekend met een zachte hand. Zeker met de vernieuwde pigmenteer machines horen wij vaak... oooh is dit het!? Als het na een tijdje toch wat gevoelig wordt kunnen we altijd verdovingscreme gebruiken. Een tip: 1 uur voor de behandeling twee paracetamol innemen (let op: geen aspirine dit werkt bloedverdunnend)HOE VERLOOPT EEN PMU BEHANDELING?

Created with Sketch.

INTAKE: Bij iedere behandeling beginnen we met het invullen van de intake formulieren. Dit is belangrijk omdat ik dan een goed beeld kan schetsen over gezondheidsgeschiedenis van de klant. Ik weet dan of ik nog ergens rekening mee moet houden wat betreft de gezondheid / pigmentkleur/ heling/ naald. Als deze factoren goed in kaart zijn gebracht kan er pas een mooi resultaat uit de behandeling komen. We bespreken uitgebreid de wensen en alles wordt duidelijk uitgelegd omtrent de behandeling.
Twijfel je nog of wil je eerst kijken of PMU wat voor jou is? Dan kun je ook een los intake gesprek boeken en dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. als je dan je PMU behandeling uiteindelijk boekt wordt het bedrag uiteraard in mindering gebracht op je behandeling.

VOORTEKENEN: Als je er voor kiest om je wenkbrauwen te laten doen is het browmappen een groot onderdeel van de intake. We meten dan precies uit welke vorm het best bij jou past. We houden rekening met veel factoren zoals; jouw wensen, botstructuur, vorm van je gezicht, leeftijd en haarkleur. Ook als je kiest voor Lippigmentatie worden de lippen met een rode kleur afgetekend zodat we goed kunnen zien waar we moeten zijn met pigmenteren
 
HET PIGMENTEREN: Na de intake starten we met pigmenteren. Er worden eerst voor-foto's gemaakt zodat we straks een mooi resultaat in kaart hebben (dit in overeenstemming met de klant uiteraard) 
We werken uitsluitend volgens de hygiëne richtlijnen van de GGD. Als we klaar zijn worden er eventueel na-foto's gemaakt, de nazorg instructies worden uitgelegd en er wordt een vloeibare antibacteriële pleister op de PMU gesmeerd die niet afdekt maar wel vuil buiten houdt. Ook krijg je een nazorg product mee als je voor wenkbrauwen of lippen hebt gekozen. 

NABEHANDELING: Na 6 tot 8 weken volgt er een nabehandeling. Het is handig om deze afspraak gelijk in te plannen.

WAT IS DE BESTE NAZORG VOOR MIJN PMU?

Created with Sketch.

Wat leuk dat je je PMU hebt laten zetten bij THE WOW FACTOR.
De behandeling is 1 maar de nazorg is eigenlijk net zo belangrijk. 
Als je de nazorg instructies goed naleeft haal je het mooiste resultaat uit jouw PMU behandeling.

WAARIN ONDERSCHEID THE WOW FACTOR ZICH ?

Created with Sketch.
 • OPLEIDING

Ik ben trots te mogen zeggen dat ik onwijs goed ben opgeleid door de vakschool Skinquip. Een zeer intensieve en professionele opleiding waar ervaren PMU specialisten mij de afgelopen maanden hebben opgeleid. Dit is ook 1 van de weinige opleiding-instituten waar er zoveel aandacht aan de theorie gegeven wordt. Ik vind dit onwijs belangrijk. Want ja .. het is toch je gezicht! En een beetje kennis is dan niet verkeerd. Na het behalen van mijn diploma sta ik zelfverzekerd in de salon om jullie gezichten te voorzien van prachtige PMU.

 • SWISS COLLOR

Bij THE WOW FACTOR onderscheiden wij ons in het gebruik van de materialen en producten van Swiss Collor.

Helaas zijn er in Nederland nog veel onveilige pigmenten op de markt. Een voorbeeld: We kennen ze allemaal wel, de rood/ oranje verkleurde PMU wenkbrauwen... dit komt vaak door pigmenten met ijzeroxides. Maar soms is een onveilig pigment in de huid niet altijd met het blote oog te zien. Als je voor permanente make up kiest verdiep je dan goed in waar je dit wilt laten doen en vraag eventueel met welke pigmenten een salon werkt.
 
Swiss Color wordt in meer dan 65 landen verkocht. Zwitserse kwaliteit staat, zoals algemeen bekend, voor perfectie én hoge standaarden. Daarnaast zijn Swiss Color pigmenten ijzeroxide vrij en vrij van PAA’s en PAKS. 
Het merk staat wereldwijd bekend om hun superieure kwaliteit en precisie. In Nederland is Swiss Color bij de betere permanente make up specialist te vinden. 
 
Allergieën, verkleuringen en kankerverwekkende processen zijn niet direct zichtbaar na plaatsing, maar ontstaan vaak pas na langere periode.
Pigment moet om die reden, zuiver zijn! Daarom heb ik gekozen voor Swiss Color.
 Naast veiligheid is de perfecte afgifte van het pigment in de huid heel belangrijk voor het mooiste resultaat.

Onze pigmenten, zijn vrij van:
Witte Titaniumdioxide
Gele Tartrazine
Zwarte PAK
Nikkel / ijzeroxide
Vrij van AZO en allergenen 

 • GEWELDIG VAK!

Daarnaast is dit natuurijk gewoon een geweldig vak. Ik doet dit met zoveel plezier. Dit zie je dan ook terug in mijn werk. Het is toch fantastisch om klanten naar buiten te zien gaan met een lach op hun gezicht? Ook ben ik een tikkeltje perfectionistisch. Dat resulteert in het mooiste resultaat. Klanten gaan bij mij de deur niet uit, als zowel zij als ik, niet 100% tevreden zijn!


HOE VERLOOPT HET GENEZINGSPROCES?

Created with Sketch.

Op de dag van de behandeling stap je naar buiten met prachtige PMU op je gezicht. We leggen je uit dat na heling de intensiteit van de PMU ongeveer 40% tot 50% minder wordt. Zo blijft er een natuurlijk resultaat achter.  De dagen na de behandeling wordt  de PMU nog een stukje donkerder omdat er korstjes opkomen. Die korstjes vallen er ongeveer binnen 10 dagen vanaf. HEEL BELANGRIJK! laat dit proces natuurlijk verlopen , niet trekken of plukken, ook niet als het korstje er bijna vanaf valt, anders trek je pigment mee en kan het zijn dat er een gedeelte zonder kleur heelt. 

Als de korstjes er van af zijn lijkt het alsof er geen pigment meer overgebleven is in de huid. But no worries! Het pigment komt met de dagen/weken daarna steeds meer naar boven.

Na je nabehandeling doet het proces zich opnieuw voor en heb je daarna PMU die een jaar tot 1,5 jaar prachtig blijft! Na deze tijd is het tijd voor een touch up behandeling om de kleur weer op te frissen.

WELKE CONTRAINDICATIES ZIJN ER?

Created with Sketch.

Permanente make-up is veilig en niet schadelijk voor de huid. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Om die reden dient voor aanvang van iedere behandeling het ‘informent consent formulier’ te worden ingevuld. Op deze manier kunnen we de medische achtergrond achterhalen en op een veilige en verantwoorde manier omgaan met eventuele contra-indicaties. Hieronder vindt je een aantal contra-indicaties waarbij we niet zullen behandelen.

Laat geen PMU aanbrengen:

 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Als je onder invloed bent van alcohol of drugs.
 • Op een litteken dat minder dan een jaar oud is.
 • Of een plek waar een laserwond nog niet genezen is.
 • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden PMU of tatoeage is gelaserd.
 • Op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet.
 • Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen. Wij zullen  om deze gebieden heen werken.
 • Op een plek waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan.
 • Na een botoxbehandeling in het voorhoofdgebied: wacht 3 weken voordat je een pmu-behandeling ondergaat.
 • Na een ooglidcorrectie: wacht 3 maanden voordat je een pmu-behandeling ondergaat.
 • Na gebruik van Roaccutane: wacht 6 maanden voordat je een pmu-behandeling ondergaat.


Bij de onderstaande gevallen is het soms toch mogelijk een PMU behandeling te ondergaan. Dit moet echter wel in overleg met jouw desbetreffende huisarts.


PMU wordt afgeraden bij:

 • Auto-immuunziekte
 • Koortsblaasjes (op de te behandelde plek)
 • Eczeem (op de te behandelde plek)
 • Diabetes (Bij suikerziekte is PMU in sommige gevallen af te raden vanwege van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt).
 • Hemofilie
 • Hepatitis
 • herpes
 • HIV
 • Hart en vaatziekte
 • epelepsie
 • Gordelroos
 • melanomen
 • lupus.


Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je

toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

HOE KAN IK MIJ VOORBEREIDEN OP DE BEHANDELING?

Created with Sketch.

ALGEMEEN

 • 48 uur voor de behandeling geen  aspirine, ibuprofen of alcohol /drugs i.v.m. de bloedverdunnende werking. 
 • Drink op de dag van de behandeling geen koffie met cafeïne.
 • Geen zon of zonnebankkuur kort voor de behandeling. Een zongebruinde huid maakt de huid weer wat dikker en dan kan het zijn dat het pigment niet goed de huid in komt.
 • Plan uw permanente Make-up afspraak niet vlak voor uw vakantie ivm de zon ( min 3 weken daarvoor) 
 • Tijdens uw menstruatieperiode is het mogelijk dat de huid iets gevoeliger is, houdt hier rekening mee.
 • Kom met uw dagelijkse make-up routine en opgemaakte wenkbrauwen (indien dit in je make-up routine zit) naar de afspraak. Op deze manier kunnen we zien waar u zelf de nadruk op legt en daar rekening mee houden tijdens het voortekenen
 • De afspraak moet minimaal 6 maanden na de bevalling zijn en er mag geen borstvoeding meer gegeven worden.
 • Was uw haar de avond voor de behandeling. Dit omdat je PMU de eerste dagen zo droog mogelijk moet houden 
 • Zorg ervoor dat u eventueel een pet of hoed mee neemt naar de behandeling voor als ze zon schijnt.
 • We raden sporten de eerste komende 10 dagen af omdat u  het pigment uit de huid kan zweten. (dit kan weer als de korstjes er af zijn)
 • Laat 2 weken tussen uw corona vaccin en de PMU behandeling (voor en na)


VOORZORG WENKBRAUWEN

 • Wacht 3 weken met PMU na botox in het voorhoofd.
 • Minimaal een week van te voren de wenkbrauwen niet verven of harsen (henna minmaal 4 weken)
 • 2 dagen voor de behandeling mag je de wenkbrauwen licht scrubben.
 • Minimaal 6 weken voor de afspraak geen browlift  behandeling ondergaan


VOORZORG EYELINER

 • Kom zonder oog make-up naar je afspraak.
 • Na een ooglidcorrectie: wacht 3 maanden voor dat je PMU laat zetten.
 • 6 maanden voorafgaand aan de behandeling geen wimpergroeiserum.
 • Minimaal 6 weken voorafgaand aan de behandeling geen wimpers verven of een lashlift ondergaan.
 • 3 weken voorafgaand aan de behandeling moet u de wimperextensions en kunstwimpers verwijderen. 
 • Ontstoken ogen kunnen niet behandeld worden.
 • Tijdens de behandeling moet u uw lenzen uitnemen. Neem indien nodig een bril mee voor na de behandeling.
 • Er kan enige zwelling ontstaan bij de ogen, dit neemt in de meeste gevallen binnen een dag af.

 

VOORZORG LIPPEN:

 • 2 dagen voor de behandeling mag je de lippen licht scrubben met peelingcrème of tandenborstel.
 • Koortslip: De PMU behandeling zal de heractivering van een herpesvirus (Herpes simplex) veroorzaken. In maximaal 90% van de gevallen komt tijdens het helingsproces de koortslip te voorschijn (vaak ook in grotere mate) De behandeling is niet de oorzaak van de infectie. Als u het virus bij u draagt, blijft het in het lichaam en kan het door de PMU behandeling worden opgewekt. Als u weet dat u het virus bij u draagt, laat dit ons dan weten. We geven u hier graag persoonlijk nog wat informatie over.